Почина най-старото куче в света, съобщиха на сайта си от Световните рекорди

...
Почина най-старото куче в света, съобщиха на сайта си от Световните рекорди
Коментари Харесай

Най-старото куче в света почина на 31 години

Почина най-старото куче в света, съобщиха на уеб страницата си от Световните върхове на Гинес.

Боби доживя до 31 години и 165 дни и почина на 21 октомври в дома си в португалското село Конкейрос, където прекара целия си живот със семейство Коста.

Смъртта на Боби беше оповестена от доктор Карен Бекер, ветеринарен доктор, която се среща с Боби няколко пъти. Тя написа във Facebook : „ Снощи това сладко момче завоюва крилата си. Въпреки че надживява всяко куче в историята, неговите 11 478 дни на земята в никакъв случай няма да бъдат задоволителни за тези, които го обичат ".

На 2 февруари 2023 година Боби беше разгласен за най-старото живо куче в света.



Той е регистриран през 1992 година в Servico Medico-Veterinario do Municipio de Leiria (Ветеринарна здравна работа на община Лейрия), която удостовери датата му на раждане.

Възрастта на Боби също беше тествана от SIAC - база данни за домашни любимци, позволена от португалското държавно управление и ръководена от Национален съюз на ветеринарите.

Въпреки че доживя да бъде най-старото тествано куче в историята, Боби е имал необикновен шанс. Роден е в свърталище от четири кученца, само че защото фамилията на Леонел към този момент има прекалено много животни, татко му решил да не ги отглежда. Родителите на Леонел решили да вземат кученцата, до момента в който майка им я няма, и да ги погребат, само че инцидентно оставили Боби. Той се скрил измежду купчина дърва, и родителите на Леонел не го забелязали.

Скоро Боби е открит от Леонел и братята му, които пазели съществуването на кученцето в загадка.

Когато родителите им в последна сметка разбрали за Боби, било прекомерно късно и по този начин той станал част от фамилията. Според Леонел „ спокойната, мирна “ среда, в която Боби е живял, е съдействала за неговата рекордна възраст. Освен това в никакъв случай не е бил вързан, оковаван с вериги или каишка, постоянно се е наслаждавал на свободна разходка измежду природата към къщата му.

Леонел има вяра, че диетата на Боби също е съдействала за дълголетието му, защото той е ял извънредно човешка храна. „ Това, което ядохме ние, ядеше и той “, сподели Леонел.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР